ΧΟΧΛΙΟΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΙΣΤΟΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:

  • ½ κιλό χοχλιοί (σαλιγκάρια)
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • Λίγο αλεύρι
  • Αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε τους χοχλιούς σε λεκάνη με κρύο νερό για μια ώρα για να τους «ξυπνήσουμε». Με αυτόν τον τρόπο βλέπουμε ποιοι είναι ζωντανοί και πετάμε τους υπόλοιπους.
  • Στην συνέχεια τους βράζουμε 2 φορές από 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό σε χαμηλή φωτιά. Τους σουρώνουμε και τους πλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό. Οι χοχλιοί μας είναι τώρα έτοιμοι για μαγείρεμα.
  • Τους αλατίζουμε, τους αλευρώνουμε με λίγο αλεύρι και τους βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι, «μπούμπουρα», δηλαδή με το κεφάλι προς τα κάτω, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Τους αφήνουμε 3-4 λεπτά και τους σβήνουμε με δυνατό κόκκινο κρασί. Στην Κρήτη, τις πιο πολλές φορές τους σβήνουν μόνο με δυνατό ξύδι.