Βάζουμε τους χοχλιούς σε λεκάνη με κρύο νερό για μια ώρα για να τους «ξυπνήσουμε». Με αυτόν τον τρόπο βλέπουμε ποιοι είναι ζωντανοί και πετάμε τους υπόλοιπους.
Στην συνέχεια τους βράζουμε 2 φορές από 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό σε χαμηλή φωτιά. Τους σουρώνουμε και τους πλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό. Οι χοχλιοί μας είναι τώρα έτοιμοι για μαγείρεμα.
Τους αλατίζουμε, τους αλευρώνουμε με λίγο αλεύρι και τους βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι, «μπούμπουρα», δηλαδή με το κεφάλι προς τα κάτω, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τους αφήνουμε 3-4 λεπτά και τους σβήνουμε με δυνατό κόκκινο κρασί. Στην Κρήτη, τις πιο πολλές φορές τους σβήνουν μόνο με δυνατό ξύδι.