ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:
- 500 γρ. Σύγκλινο Κρήτης
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 3 κουτ. φλωρινης ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φετούλες
- 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο καρότα
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
- 4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
- Λίγο αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Mε ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε μπουκίτσες μεγέθους μικρού καρυδιού το σύγκλινο.
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι.
- Μόλις «γυαλίσει», ρίχνετε μέσα το τζίντζερ, το σκόρδο και την ψιλοκομμένο καρότο.
- Ρίχνετε μέσα τις μπουκίτσες από το απάκι . Ανακατεύετε και σοτάρετε καλά.
- Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά.
- Ρίχνετε μέσα το λευκό κρασί, αλατίζετε πολύ ελαφρά και πιπερώνετε.
- Μαγειρεύετε περίπου για 15 λεπτά και μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο κρασί.
- Ρίχνετε μέσα το μέλι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει καλά η σάλτσα.
- Ρίχνετε τις 3 κουταλιές μπαλσάμικο, ανακατεύετε καλά, σβήνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο μέσα στο τηγάνι.
- Το σερβίρετε σε πιατέλα και το πασπαλίζετε με μπόλικο καβουρδισμένο σουσάμι.
- Μπορείτε να το συνοδεύετε με λευκό πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή γιατί όχι με καλογερικό μακαρόνι και ανθότυρο ξερό.