ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:

  • 500 γρ. Σύγκλινο Κρήτης
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 3 κουτ. φλωρινης ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο  κομμένη σε λεπτές φετούλες
  • 3 κουτ. σούπας  ψιλοκομμένο καρότα
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
  • 4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Mε ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε μπουκίτσες μεγέθους μικρού καρυδιού το σύγκλινο.
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε τις  3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι.
  • Μόλις «γυαλίσει», ρίχνετε μέσα το τζίντζερ, το σκόρδο και την ψιλοκομμένο καρότο.
  • Ρίχνετε μέσα τις μπουκίτσες από το απάκι . Ανακατεύετε και σοτάρετε καλά.
  • Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά.
  • Ρίχνετε μέσα το λευκό κρασί, αλατίζετε πολύ ελαφρά και πιπερώνετε.
  • Μαγειρεύετε περίπου για 15 λεπτά και μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο κρασί.
  • Ρίχνετε μέσα το μέλι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει καλά η σάλτσα.
  • Ρίχνετε τις 3 κουταλιές μπαλσάμικο, ανακατεύετε καλά, σβήνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο μέσα στο τηγάνι.
  • Το σερβίρετε σε πιατέλα και το πασπαλίζετε με μπόλικο καβουρδισμένο σουσάμι.
  • Μπορείτε να το συνοδεύετε με λευκό πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή γιατί όχι με καλογερικό μακαρόνι  και ανθότυρο ξερό.