Μυζηθροπιτάκια με μέλι

ΥΛΙΚΑ:

Για το φύλλο

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 αβγά
  • ½ κουταλάκι σόδα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/3 φλιτζανιού λάδι

 

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 2 αβγά
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Xτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το νερό και τη σόδα με το αλεύρι, ώσπου να γίνει το ζυμάρι αρκετά σφιχτό. Το τυλίγουμε με πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας τη
μυζήθρα με τα αβγά, την κανέλλα και το δυόσμο. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του πλάστη ή της μηχανής ανοίγουμε το φύλλο.Με το στόμιο ενός ποτηριού το κόβουμε σε κυκλικά κομμάτια.Με ένα κουταλάκι τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στον κυκλικό
δίσκο και στη συνέχεια το διπλώνουμε, ώστε να κλείσουμε τη γέμιση και να σχηματιστεί μισοφέγγαρο. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι,το αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε τα πιτάκια. Σερβίρονται ζεστά γαρνιρισμένα με μέλι.

Α.Ζύμη

1 κούπα χλιαρό νερό
½ κούπα λάδι
¼ κούπας ρακή
Χυμό ενός μέτριου λεμονιού
Μισό κουταλάκι αλάτι
Περίπου 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( και λίγο ακόμη για το άνοιγμα του φύλλου)

Β.Γέμιση

Και στις δύο εκδοχές η ποσότητα της ζάχαρης είναι ενδεικτική. Μπορούμε να μη βάλουμε καθόλου (και να τα γλυκάνουμε στο σερβίρισμα), ή να την αντικαταστήσουμε με μέλι.
1η εκδοχή:
1 κιλό γλυκιά μυζήθρα 
4-5 κουταλιές ζάχαρη
1-2 αυγά (ανάλογα με το πόσο υδαρής είναι η μυζήθρα. Μπορούμε να βάλουμε 1 κρόκο και ένα ολόκληρο ή μόνο τους κρόκους)
1 κουταλάκι κανέλα
2η εκδοχή:
1 κιλό μυζήθρα
2-3 κουταλιές ζάχαρη
3-4 κουταλιές αβάρσαμο ψιλοκομένο (προαιρετικά)

Γ.Τηγάνισμα και γαρνίρισμα:

1 -1,5 κούπα ελαιόλαδο
Μέλι ή πετιμέζι ή αχνοζάχαρη ή κοινή ζάχαρη
Κανέλα