ΚΡΗΤΙΚΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥΑ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:
- 500 γρ. χυλοπίτες με μανιτάρια φρέσκα και αυγά
- 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης γλυκιά( Αποκόρωνα)
- 200 γρ. κατσικίσιο τυρομάλαμα (Αμάρι)
- 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης πικάντικη (Αεράκη)
- 100 ml φρέσκο γάλα
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. Ανθότυρος Ξερός Κρήτης
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Λίγο ελαιόλαδο
- Φρέσκο μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζουμε τις χυλοπίτες σε καυτό νερό, στο οποίο προηγουμένως έχουμε ρίξει λίγο αλάτι και 2 σταγόνες ελαιόλαδο και βράζουμε για 4-5 λεπτά.
- Τις βγάζουμε από το νερό και τις λαδώνουμε ελάχιστα.
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά (εκτός του ανθότυρο ξερό ), που τα έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.
- Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και λίγο μαύρο φρέσκο πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε στο τέλος την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Η σάλτσα είναι έτοιμη.
- Ρίχνουμε της χυλοπίτες στην σάλτσα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να ενσωματωθεί το μίγμα μας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
- Λίγο θυμάρι
- Λίγος μαϊντανός
- Λίγο κόκκινο πιπέρι