Κουνελι με Σαλτσα Μπιρας
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κουνελι (1κιλο) κομμενο σε μεριδ.
- 2φλ. Μπιρα τυπου Lager
- 1 μεγ. ξερο κρεμμυδι
- 2 σκελ. Σκορδο
- 250γρ. Φρεσκα μανιταρια
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 καρότα
- 2 κλωναράκια σέλερι
- 2 ώριμες ντομάτες
- 3 κουτ. της σούπας μουστάρδα
- 2-3 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα
- ½ φλιτζάνι αλεύρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΣΗ:
Καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, τρίβετε το σκόρδο και τα καρότα. Βγάζετε τις ίνες από το σέλερι και το ψιλοκόβετε, βγάζετε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Κόβετε σε χοντρές φέτες τα μανιτάρια. Ζεσταίνετε ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε τα κομμάτια του κουνελιού και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά. Ρίχνετε και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα, γυρίζοντας τα από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με την μπίρα, ρίχνετε τις ντομάτες, τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνετε. Προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Βράζετε περίπου για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας προσεκτικά να διαστήματα. Αν χρειαστεί προσθέτε λίγο νερό.