ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ ΜΕ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:

  • 8 ντάκοι κρητικοί ή κουκουβάγιες
  • 5 ώριμες ντομάτες
  • Τυρί  ξινομυζήθρα (σε ποσότητα επιλογής μας)
  • 10 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Κάπαρη
  • 8 ελιές τσακιστές
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Περνάμε για δευτερόλεπτα τον ντάκο κάτω από το νερό της βρύσης.
  • Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες. Προσθέτουμε 5 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη και την κάπαρη. Ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Μοιράζουμε στους ντάκους το μίγμα και πασπαλίζουμε την ξινομυζήθρα.
  • Περιχύνουμε τους ντάκους με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και διακοσμούμε με τις ελιές.