ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΜΕΝΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:
2-3 κολοκυθάκια
Αλεύρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
200 γρ. γιαούρτι
7-8 φύλλα φρέσκιας μέντας ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τα άκρα τους. Με τη βοήθεια λαχανοκόπτη (στα σούπερ μάρκετ) ή με μαχαιράκι, κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε φέτες όσο πιο λεπτά μπορούμε. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια αλευρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για άλλα 15 λεπτά. Τα ξαναλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Συμβουλές: Κάθε φορά που τηγανίζουμε, καλό είναι να χρησιμοποιούμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τοποθετούμε τα τηγανισμένα, ώστε να απορροφάται το πολύ λάδι.
Με το αλάτι τα κολοκυθάκια «ιδρώνουν», βγάζουν το νερό τους και γι αυτό γίνονται τόσο τραγανά.
Όσο πιο λεπτά τα κόψουμε, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν, σαν τσιπς.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Απλώς ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Συμβουλές: Η μέντα είναι πολύ αρωματική και ιδιαίτερη ως γεύση, μπορεί όμως να αντικατασταθεί με δυόσμο ή και βασιλικό. Επίσης, αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο σκόρδο λιωμένο.