ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΜΕΝΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:

  • 2-3 κολοκυθάκια
  • Αλεύρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 7-8 φύλλα φρέσκιας  μέντας ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τα άκρα τους. Με τη βοήθεια λαχανοκόπτη (στα σούπερ μάρκετ) ή με μαχαιράκι, κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε φέτες όσο πιο λεπτά μπορούμε. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια αλευρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για άλλα 15 λεπτά. Τα ξαναλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Συμβουλές: Κάθε φορά που τηγανίζουμε, καλό είναι να χρησιμοποιούμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τοποθετούμε τα τηγανισμένα, ώστε να απορροφάται το πολύ λάδι.

  • Με το αλάτι τα κολοκυθάκια «ιδρώνουν», βγάζουν το νερό τους και γι αυτό γίνονται τόσο τραγανά.
  • Όσο πιο λεπτά τα κόψουμε, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν, σαν τσιπς.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Απλώς ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Συμβουλές: Η μέντα είναι πολύ αρωματική και ιδιαίτερη ως γεύση, μπορεί όμως να αντικατασταθεί με δυόσμο ή και βασιλικό. Επίσης, αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο σκόρδο λιωμένο.