ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΜΕΝΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:
- 2-3 κολοκυθάκια
- Αλεύρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
- 200 γρ. γιαούρτι
- 7-8 φύλλα φρέσκιας μέντας ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τα άκρα τους. Με τη βοήθεια λαχανοκόπτη (στα σούπερ μάρκετ) ή με μαχαιράκι, κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε φέτες όσο πιο λεπτά μπορούμε. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια αλευρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για άλλα 15 λεπτά. Τα ξαναλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Συμβουλές: Κάθε φορά που τηγανίζουμε, καλό είναι να χρησιμοποιούμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τοποθετούμε τα τηγανισμένα, ώστε να απορροφάται το πολύ λάδι.
- Με το αλάτι τα κολοκυθάκια «ιδρώνουν», βγάζουν το νερό τους και γι αυτό γίνονται τόσο τραγανά.
- Όσο πιο λεπτά τα κόψουμε, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν, σαν τσιπς.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Απλώς ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Συμβουλές: Η μέντα είναι πολύ αρωματική και ιδιαίτερη ως γεύση, μπορεί όμως να αντικατασταθεί με δυόσμο ή και βασιλικό. Επίσης, αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο σκόρδο λιωμένο.