ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:

  • 350 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 1 ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
  •  μέτριες γαρίδες
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 500 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • 1 πράσινη καυτερή πιπεριά
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Αφαιρούμε από τις γαρίδες το κεφάλι και το κέλυφος και τα κρατάμε σε ένα πιάτο.
  • Αφού καθαρίσουμε τις γαρίδες, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με 300 ml νερό, τα φύλλα δάφνης και το κρασί και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και βάζουμε τον ζωμό πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κεφάλια και τα κελύφη και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
  • Περνάμε από σουρωτήρι τον ζωμό και τον βάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε το ανάλογο νερό για να βράσουμε το κριθαράκι. Προσοχή: να είναι al dente.
  • Αφού βράσει, το στραγγίζουμε ( κρατάμε 1 ποτήρι ζωμό), το ξεπλένουμε, προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Ψιλοκόβουμε τα ντοματάκια και την πιπεριά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με 4 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον μάραθο και τις πιπεριές, τη ζάχαρη, καθώς και το 1 ποτήρι από τον ζωμό. Αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
  • Ρίχνουμε την σάλτσα σε πιρέξ, προσθέτουμε την μαργαρίνη, το κριθαράκι, τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.