ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:
- 350 γρ. μακαρονάκι κοφτό
- 1 ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
- μέτριες γαρίδες
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 500 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
- 1 πράσινη καυτερή πιπεριά
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Φρέσκο πιπέρι
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Αφαιρούμε από τις γαρίδες το κεφάλι και το κέλυφος και τα κρατάμε σε ένα πιάτο.
- Αφού καθαρίσουμε τις γαρίδες, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με 300 ml νερό, τα φύλλα δάφνης και το κρασί και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και βάζουμε τον ζωμό πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κεφάλια και τα κελύφη και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
- Περνάμε από σουρωτήρι τον ζωμό και τον βάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε το ανάλογο νερό για να βράσουμε το κριθαράκι. Προσοχή: να είναι al dente.
- Αφού βράσει, το στραγγίζουμε ( κρατάμε 1 ποτήρι ζωμό), το ξεπλένουμε, προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα ντοματάκια και την πιπεριά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με 4 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον μάραθο και τις πιπεριές, τη ζάχαρη, καθώς και το 1 ποτήρι από τον ζωμό. Αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
- Ρίχνουμε την σάλτσα σε πιρέξ, προσθέτουμε την μαργαρίνη, το κριθαράκι, τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.