Πλένουμε καλά τα κρέατα και τα βράζουμε μαζί, σε σιγανή φωτιά, για περίπου 2 ώρες, ρίχνοντας στο νερό μια κουταλιά της σούπας αλάτι και τους κόκκους πιπεριού και τα μπαχάρια.
Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα κρέατα, σουρώνουμε τον ζωμό τους και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε κατσαρόλα ξαναβράζουμε τον σουρωμένο ζωμό και προσθέτουμε το ρύζι.Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει, μέχρι να τραβήξει σχεδόν όλο τον ζωμό.
Προσθέτουμε το λεμόνι στο ρύζι λίγο πριν ετοιμαστεί.
Καίμε το στακοβούτυρο σε μπρίκι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περιχύνουμε με αυτό το πιλάφι μας και τ’ αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε χωριστά το ρύζι από το κρέας.
Προσοχή αν επιλέξουμε κότα αλανιάρα το στακοβούτηρο δεν χρειάζεται να το βάλουμε.