ΦΑΒΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:
- 250 γρ. Φάβα
- 4 ξερά κρεμμύδια (3 κομμένα σε δακτυλίδια και ένα κομμένο στα 4)
- 80 ml ελαιόλαδο
- 100 μαυροδάφνη
- 3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ξεπλένουμε καλά τη φάβα σε σουρωτήρι και τη βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό που θα την υπερκαλύπτει κατά 2-3 εκ.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε τον αφρό με τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και αλατοπιπερώνουμε.
- Βράζουμε τη φάβα για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει. Προσοχή: δεν ανακατεύουμε!
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Την περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
- Σε κατσαρολάκι και σε δυνατή φωτιά βάζουμε τη μαυροδάφνη, το βαλσάμικο και τα 3 κρεμμύδια. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
- Με τα καραμελωμένα κρεμμύδια διακοσμούμε τη φάβα.