ΑΡΝΙ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:

  • ½  κιλό αρνί μπούτι
  • 1 κιλό σταμναγκάθι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • Λεμόνι
  • Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε το σταμναγκάθι. Το βράζουμε μόνο για 5 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
  • Αλατίζουμε το κρέας.
  • Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, το τσιγαρίζουμε ελαφρά και μετά ρίχνουμε το αρνί, γυρνώντας το κι αυτό από όλες τις μεριές μέχρι να ασπρίσει.
    Προσοχή: το αρνί βράζεται πάντα σε χαμηλή φωτιά για να βγάλει σωστά τους χυμούς του. Αφήνουμε το κρέας να ψηθεί καλά.
  • Προς το τέλος, ρίχνουμε τοπ σταμναγκάθι στην κατσαρόλα με λίγο πιπέρι και το βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, ίσα ίσα για να δέσει με το κρέας και το ζωμό του. Χτυπάμε ένα αβγολέμονο και το προσθέτουμε στο φαγητό.
  • Αν δεν επιθυμούμε αβγολέμονο, μπορούμε να περιχύσουμε το φαγητό μας με λεμόνι.