ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:

  • 500 γρ. σέσκουλα ( το βάρος όλως των χόρτων μετά το καθάρισμα)
  • 500 γρ. άγρια χόρτα του βουνού ( πικραλίδες, καβουράκια, ζοχοί, αλιβάρβαρα)
  • 500 γρ. καυκαλήθρες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα  ψιλοκομμένα
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι σάλτσα ντομάτας σπιτική ή ντομάτας βιολογική
  • Λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Πλένουμε σχολαστικά τα χόρτα και τα κόβουμε με το χέρι μας σε μεγάλα κομμάτια.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα τα χόρτα να τσιγαριστούν μαζί με τα κρεμμύδια. Σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τα αφήνουμε να μαραθούν για περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι και μισό ποτήρι ζεστό νερό ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα ή όπως λένε και οι Κρητικές, μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.