½ ποτήρι σάλτσα ντομάτας σπιτική ή ντομάτας βιολογική
Λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε σχολαστικά τα χόρτα και τα κόβουμε με το χέρι μας σε μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα χόρτα να τσιγαριστούν μαζί με τα κρεμμύδια. Σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τα αφήνουμε να μαραθούν για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι και μισό ποτήρι ζεστό νερό ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα ή όπως λένε και οι Κρητικές, μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.